Agency Startup – ADA compliance landmarks

Home Forums All Other Themes Agency Startup – ADA compliance landmarks

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #156803
    Courtney Cline
    Participant
    • Topics: 16
    • Replies: 34
    • Total: 50
    Member since: January 10, 2017

    Hello,

    I am using the Agency Startup theme on this website – https://alphaomegarealestategroup.com/. My client has requested the ADA compliance of her website to be improved. I installed a plugin that is identifying the errors and alerts for compliance and have been able to make many of the improvements to the theme on my own. However, there are several items I cannot figure out how to resolve.

    1. The main one is that all of the menu items must contain landmarks (e.g., <li id=”menu-item-204″ class=”menu-item menu-item-type-post_type menu-item-object-page menu-item-204″>Agents OR Community Info<span class=”menu_arrow”><i class=”fa-angle-down”></i></span>).

    I found the following instructions on how to add the appropriate landmarks; however, if this is the correct way to resolve this issue within this theme, I can’t figure out where these ul and li aspects of the menu are being indicated in this theme in order to add the landmarks.

    <!– Code after ARIA implementation –>

    <div id=’navigation-menu’ role=’navigation’ aria-label=’Main Navigation’>
    <ul role=’menu’>
    <li role=’menuitem’>Home
    <li role=’menuitem’>About
    <li role=’menuitem’>Services
    <li role=’menuitem’>Location
    <li role=’menuitem’>Contact Us

    </div>
    <div id=’user-menu’ role=’navigation’ aria-label=’User Menu’>
    <ul role=’menu’>
    <li role=’menuitem’>Login
    <li role=’menuitem’>Account
    <li role=’menuitem’>Settings

    </div>

    2. The other main error is with the three icons in the Our Services section of the homepage. The error says that the links must have discernible text for each element (e.g.,
    <div class=”blockthumb”></div>). I’ve tried adding alt text to the icons under Media (they all three have alt text right now), but the links keep coming back indicating that alt=””.

    Your help with resolving these two issues would be greatly appreciated.

    Thank you,

    Courtney

    #156919
    Forum Moderator
    Participant
    • Topics: 0
    • Replies: 25826
    • Total: 25826
    Member since: August 16, 2013

    Hi,

    Can you send us the screenshot of your issues? Upload your screenshot on http://imgur.com/ and paste the share url here.

    Regards,
    Dave

    #156927
    Courtney Cline
    Participant
    • Topics: 16
    • Replies: 34
    • Total: 50
    Member since: January 10, 2017

    Here you go – https://imgur.com/a/RXMbnta

    #157048
    Forum Moderator
    Participant
    • Topics: 0
    • Replies: 25826
    • Total: 25826
    Member since: August 16, 2013

    Hi,

    Kindly send us your URL of the site and WordPress admin details (Username & Password) via email:forum@sktthemes.org Please mention this forum URL while replying so that we understand what needs to be done.

    We’ll check and revert back to you.

    Regards,
    Dave

    #157241
    Courtney Cline
    Participant
    • Topics: 16
    • Replies: 34
    • Total: 50
    Member since: January 10, 2017

    Thank you for resolving the issues!

    #157242
    Forum Moderator
    Participant
    • Topics: 0
    • Replies: 25826
    • Total: 25826
    Member since: August 16, 2013

    🙂

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.